Bemutatkozás

Kovács Miklós vagyok a Tantra Mantra Premium Vegan Food megálmodója és séfje. Fő tevékenységeim mellett a növényi étrendre átállásban és annak változatosabbá tételében tudok segítséget nyújtani.

2016-ban még jelentős súlytöbblettel, gyomorégéssel, kajakómával, refluxxal, rossz közérzettel küzdöttem. Elkezdtem jógázni és megértettem, hogy változtatnom kell. Negyvennapos, vegetáriánus böjtre szántam el magam. Nehezen ment, mert korábban húst-hússal ettem, de közben valami átalakult bennem. Fokozatosan tértem át a növényi étrendre. Nem találtam kielégítő ételeket, hiányoztak a megszokott ízek, textúrák, ezért kísérletezni kezdtem, ekkor még csak magamnak. Az ételkészítés számomra gyógyító folyamattá és egyben napról-napra a valódi önszeretet gyakorlatává vált.

Tantra Mantra Prémium vegán ételek

Akkoriban fesztiválszervezőként dolgoztam és feltűnt, hogy nincsenek megfelelő, egészséges növényi ételek az ilyen rendezvényeken. Megjelent bennem egy intuitív sugallat, arculattal, kezdeti koncepcióval, a Tantra Mantra Ayurvedic Vegan Food kisbüfé képe. Komoly, szakmájukat értő szakácsok segítségével számos rendezvényen megjelentünk. Azóta nagyot fordult a világ és vele együtt mi is. Engem egyre jobban érdekelni kezdett ez a mesterség, beleástam magam a témába, a szakács képesítést is megszereztem hozzá.

2019 őszén beérett a sok erőfeszítés. Megnyertem a Csak a Mentes séf versenyét, dolgozni kezdtem a legnagyobb budai vegán étterem konyhafőnökeként és 1,5 hónapot Thaiföldön tölthettem egy barátom vegán éttermében. Később termékeket fejlesztettem és értékesítettem eredményesen és életem más területén is sikereket értem el. 

Lényeges tényező az, hogy a mai napig úgy állítok össze minden ételt, mintha magamnak készíteném. Hálás vagyok, hogy ilyen szép hivatást találtam, amelyben értelmes munkát végezhetek, mások egészségét támogathatom és hozzájárulhatok egy minőségibb, fenntarthatóbb élet kialakításához. Fontos számomra a kellemes, nyugodt hangulatú munkavégzés.

Jelenleg főként zártkörű, többnapos rendezvények étkeztetését biztosítom séfként, étkezésenként 10-20 adagtól akár több 1000 főig, igény szerint a szervezőkkel egyeztetve és az esemény jellegéhez igazítva.

Gyermekkorom óta bennem volt a vágy, hogy csodás alkotásaim legyenek, tudjak szép képeket festeni. Örültem volna, ha lett volna egy szomszéd, nagybácsi, tanár akitől elleshettem volna a fortélyokat, akiről átragadt volna rám a tudás. Ehelyett úgy alakult, hogy magam szedegettem össze a tudnivalókat. Aztán 2014 körül ilyen személlyé váltam, tanfolyamaimon, privát foglalkozásokon több száz résztvevőnek adtam át tapasztalataimat, látásmódomat. 2016-ban kezdtem komolyabban foglalkozni a jógával, az objektív művészettel, áttértem a növényi étrendre, azóta vegán szakács lettem. Megismerkedtem a csakrák rendszerével, elkezdtem megérteni saját működésemet. Elkezdtem felismerni pozitív és negatív megnyílvánulásaimat. Az elmélyített ismeretek és a sok gyakorlás által teljesen átalakult az életem. A problémák felismerése után kipróbáltam sokféle módszert, különféle programokat, amelyeket weboldalamon igyekszem rendelkezésre bocsátani.

Munka közben

A csakrák tanítása egy olyan univerzális út mindenki számára amellyel el tud indulni a spirituális önismeret útján és óriási segítséget adhat a már úton járóknak is. 

Tevékenységeimet mára a Tudatosság, Művészet, Spiritualitás hármasa hatja át. Legfőbb teendőmnek a megszerzett tudás és ismeret továbbadását érzem. Ezt igyekszem mindenki számára hozzáférhetővé tenni.

A nagy fordulat 2019-ben történt amikor egy Mesternövénnyel folytatott meditációban felszólítást kaptam arra, hogy az azóta nagy sikerű Ébredés csakrasorozattal árasszam el a Világot. 2020-ban kezdtem el értékesíteni képeimet, osztogatni a könyvjelzőket, telefon és pc háttérképeket.

Sol-shop termékek